2015. március 29., vasárnap

Hatalmas tokozású Vostok Amfibia acélautomata!! - Jelenlegi ára: 1 Ft


Eladó a képeken látható hatalmas tokozású orosz búvár Vostok Amfibia. Az órában egy 31köves 2415-ös automata szerkezet dolgozik, mely koronáról is húzható. Masszív, koronazáras hatalmas acél tok, szorítógyűrűs acél hátlap. Vízállóság 20Bar, 200M, ezáltal az óra könnyűbúvárkodásra is alkalmas. Gyönyörű  számlap, fluoreszkáló mutatók és indexeknél fluoreszkáló foszforpöttyök. Forgatható búvárlünetta. Jelzett, széles 22mm-es, biztonságizáras nemesacél csat, fólia rajta van.
Az óra története:
Csisztopoli óragyár 
1941-ben a Szovjetunió területére betörő náci haderő elől az iparterületekről a fontosabb gyárakat igyekeztek az oroszok minél keletebbre, az ország belsejébe áttelepíteni. Ez lett a sorsa a 2. Moszkvai Óragyárnak is. A 60-as évekre ők váltak a naptármodullal ellátott karórák úttörőivé, és a karórák vízállóságának tökéletesítésében is elsődleges szerepet játszottak. Híressé váltak 20 ATM nyomást is gond nélkül elviselő katonai óráikról.  
1965-ben a gyárat hivatalosan is kinevezik a Védelmi Minisztérium beszállítójának. Innentől a hadi követelményeknek is megfelelő órák gyártása az üzem fő profilja. Persze a polgári piacra továbbra is készítenek órákat, sőt ezek részaránya a későbbiekben növekedni is fog az összes gyártott darabszámhoz viszonyítva. Az idő múlásával aztán a  katonai célokra tervezett órákat is bevezetik a polgári piacokra.  
Az órát a mai napig Csisztopol városban a Vostok/Boctok/ gyártja. Az óra teljesen új, mostani gyártású, megbecsülve egy emberöltőre szól.
Gyűjteménybe, hordásra, de ajándéknak is kíváló!
Kérem csak az licitáljon, aki 2munkanapon belül tudja rendezni az utalást! Köszönöm
  Méretek: kn 42x49x15mm



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2015-04-03 19:00
. Hatalmas tokozású Vostok Amfibia acélautomata!! - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése